Copenhagen Cooking 2011: MAD Foodcamp på Refshaleøen

Dagen efter vores besøg hos Nordic Taste i Kødbyen indfandt vi os på Roskilde Festivalens gastronomiske pendant; MAD Foodcamp 2011 på en mark på Refshaleøen. Nu har jeg været på Roskilde Festival, og synes ikke der var mange ligheder, bortset fra smatten på festival pladsen. Som rutinerede festival-gængere havde kæresten og jeg selvfølgelig allierede os med klassisk festival fodtøj: Gummistøvlen. Og det var vi meget glade for, for lørdagens heftige regnvejr havde sat sit mudrede præg på pladsen. Men i og med at årets tema var planteriget, kan man også sige, at det valgte fodtøj var en hyldest til de producenter der dagen lang befinder sig på marken, hvor gummistøvlen nok er det fortrukne stykke fodtøj. Må først sige, at jeg synes det er et fantastisk initiativ, og håber meget, at det er et årligt tilbagevendende arrangement. For programmet så meget spændende ud, men da vi ankom 2 timer før lukketid søndag var der desværre ikke meget tilbage at komme efter. De fleste demonstrationer var for længst overstået, og det var ligesom en mat stemning efter en lang weekend. Så stor ros til de mennesker i boderne der stadig formåede at holde humøret og energiniveauet højt efter at have været på hele weekenden.

Specielt den meget entusiastiske Food Science (KU-LIFE) studerende der gav smagsprøve på frisk lavet skovmærke-is, lavet på en creme anglaise, kartofler og tørret skovmærke. Den var superlækker og med en diskret smag af marcipan. Ret skægt at prøve noget nyt og noget man ikke kender. I det Ny Nordiske Køkken kan alt det vokser vildt åbenbart spises i en eller anden form. Men superfedt at snakke med producenter og andre der virkelig brænder for det de laver, og har en mening om det vi putter i munden.

Det meste af tiden gik med at vandre rundt på markedspladsen og få smagsprøver af kål, æblemost, marmelader og forskellige salater, typisk med kål som en hovedbestanddel, og hvad vi ellers kunne få fingrene i (fantastisk når man er sulten lige før middagstid J). Vi købte friskt palmekål, spidskål, æbler og pærer og friskpresset æblemost. Så gælder det bare om at lave noget lækker mad med dagens udbytte. Tænker, at palmekålen vil gøre sig fantastisk i en varm oksekødssuppe eller som fintskåret supplement til den klassiske salat, hvor den vendes med nødder, æbler, friske urter og en dejlig vinaigrette.

Glæder mig allerede til næste år, hvor det nok er bedre at komme lidt før lukketid for at få mest muligt ud af arrangementet.

Tagged with: , , , ,
Lagt i Anmeldelser, Grønt & Salat, Miscancellous

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Ophavsret

Alle opskrifter og billeder tilhører den sorte hummer. Du er velkommen til at anvende disse med tilladelse og tydelig kildeangivelse.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 7, der følger denne blog

Blog Stats
  • 39.576 hits
%d bloggers like this: