På besøg hos hummerpusheren – og på sælsafari

I weekenden var vi en tur i Jylland og besøge min hummer pusher, aka. min far :-). Jeg var selvfølgelig med en tur på fjorden, for at se om der skulle være sneget sig nogle dejlige hummere i nettet, så jeg kan få fyldt fryseren op igen.

Hummeren er fredet så den kan yngle i fred henover sommeren indtil 1. sep., det var kun anden gang efter ”ferien” at nettene var blevet sat, og første forsøg gav ikke noget udbytte. Så vi håbede på bedre udbytte denne dag, så på trods af en lettere søgang satte vi sejl mod nettene min far havde sat ud to dage tidligere. Hummeren lever på stenbund, så det gælder om at finde de rigtige steder hvor der er rigt på hummere, godt at GPS´en er opfundet, så er de præcise steder noget lettere at finde. Hummerpusheren stod for at hive nettene op, og jeg agere skipper og fotograf på en gang. Efter vi havde halet 3 meter net indenbords blev vores dag reddet.

To flotte hummere langt over mindstemålet sprællede i nettet. Sådan!! 🙂 . Som måske kan ses på billedet er de noget filtrede ind i nettet, så det kan godt tage noget tid af få dem fri hvis man bare vil bevare nettet nogenlunde intakt, men oftest må kniven tages i brug. Så var standarden ligesom sat, men vi kom til at vente noget inden der var ”bid” igen.

Denne gang var det en mindre hummer med rogn, så den røg tilbage i fjorden efter fotografen havde foreviget den. Hummere med rogn er fredet, så den røg tilbage for at sikre næste generation af hummere 🙂

Lidt senere blev det til endnu en flot hummer, så dagen var reddet!!

Dagens fangst: Tre store hummere på hhv. 850g, 1300g og 950g. Noget bedre end de små fesne portionshummere på 500g der kan købes i de danske butikker. Og ifølge denne artikel på politiken.dk kan prisen på vild dansk hummer være op til 800kroner, så vi har fanget for lige i under kanten af 2500,-. Jeg fik de to små med hjem til København. Godt, at jeg får dem gratis :-). Tak for det til farmand for øvrigt….

Den store hummer havde en ekstrem flot blå farve, som jeg prøvede at forevige. Læg også mærke til det venstre øje der er helt tilgroet af små muslinger.

Vi var også en tur på sælsafari – På toppen af Venø lidt nord for Struer Bugt er der en sælkoloni med hovedsageligt spættede sæler men hvis man er heldig kan man også se et par enkelte gråsæler. Man kan komme rigtig på de vilde dyr hvis man er lidt stille og tålmodig. Da vi var ved at være ved strandtangen forsvandt sælerne straks ned i vandet, men da det er ekstremt nysgerrige dyr, varede det ikke længe inden de kom op til overfladen, for at se hvad det var for nogen tåber der kom her og forstyrrede deres formiddagslur. De var mindst ligeså interesserede i os som vi var i dem. En rigtig hyggelig tur, og dejligt at vide at forholdene i fjorden er så gode at både hummere og sælerne kan stortrives igen, efter at der i starten af 90´erne var store problemer med iltsvind.

Reklamer
Tagged with: , , ,
Lagt i Miscancellous, Skaldyr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: