Nordisk inspireret muslingesuppe

Bloggen er ligget stille henover vinteren nu, men nu er vinterhiet ovre. De gode danske grøntsager er lige om hjørnet, og i den anledning vil jeg prøve at få bloggen til at spire igen…..

Det er netop nu der er sæson for muslinger, så skynd dig ned til din lokale fiskehandler og køb et net eller to. Og lav så denne muslingesuppe der egentlig er en form for moules marinés, men med gode danske råvarer som bacon og kål. Muslinger er jo egentlig ikke specielt dyre, men kræver lige lidt forberedelse og tid inden tilberedning, men til gengæld tager det jo ingen tid at lave selve retten når man har alle ingredienser klar. Retten er inspireret af en ret jeg fik i sensommeren på Nose2Tail, du kan læse min anmeldelse her.

Ingredienser (4 personer):

 

2kg muslinger

300g bacon

3 gulerødder

2 løg

1/3 kål (Savoy-, Grøn, eller Palmekål, men andre kan selvfølgelig også bruges)

1/4l piskefløde

2 glas god hvidvin

Salt & Peber

2 spsk olie

Foccaciabrød (eller noget andet godt brød)

Rens muslingerne godt, fjern skæg og kassér døde muslinger (fin beskrivelse af rensning af muslinger her).

Opbevar muslingerne på køl til de skal bruges. Klargør de resterende ingredienser så alt er klar til at komme i gryden, for når først man er i gang, tager retten jo ikke mere end 15 min at tilberede. Skær bacon, løg og gulerødderne i 1x1cm tern, og skær kålen i lange, grove strimler.

Tag en stor gryde der kan tåle noget varme, og steg baconet et par minutter, og tilsæt så løg og gulerod. Lad det svitse til det hele har fået en anelse farve og kom så muslinger og kål i, rør let rundt, og tilsæt så vinen, og kom låget på gryden. Lad det dampe 5 min, og tilsæt så fløden, og giv det yderligere 5 min under låg. Tjek om de største muslinger er åbne, og smag så suppen til med salt & peber, evt. et par dråber citronsaft eller æblecidereddike hvis det skal være i den ægte Claus Meyerske nordisk ånd :-). Servér suppen straks med et godt brød til.

Brødet på billederne er Camilla Plums foccaciabrød på spelt, og jeg anbefaler en god tør hvidvin til. Har en periode hvor jeg er ret meget til tyske og østrigske hvidvine, så en god Grüner Veltliner eller en tør riesling kan helt sikkert anbefales.

Reklamer
Tagged with: , , , , , ,
Lagt i Hovedret, Skaldyr, Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: