BRAISERET SVINEBRYST m. ØLSYLTEDE LØG, BRÆNDTE LØG, DAMPEDE SPÆDE FORÅRSLØG OG BIRKESAUCE. Herremiddag del IV.

Svinebryst – Ølsyltede Løg – Brændte Løg – Dampede Foråsløg – Birkesauce

Enhver god herremiddag, har selvfølgelig også en solid kødret på menuen, så selvfølgelig skulle vi også have noget dyr på gaflen. Tilmed et dyr den endte sine dage sammen med en Birkebryg og æblejuice i et fad natten over :-).

Ingredienser (5 pers.):

1kg svinebryst – ikke alt for magert

1 birkebryg

3dl æblejuice

1½dl æblecidereddike

2 løg

3 gulerødder

Laurbærblade

Timian

Hele peberkorn

 

Braisér Sauce:

Lage fra svinebrystet

½l hønsefond

100 g smør

 

Brændte løg:

4 halverede løg

Vand

100g smør

Salt

 

Ølsyltede løg:

10 små skalotteløg eller perleløg

2 dl øl, gerne en ale-type
90 g honning
1 kvist timian
5 enebær
110 g æbleeddike

 

5 Forårsløg

50g smør

Salt

Brøndkarse

 

Dag 1:

Ølsyltede løg:

Pil skalotteløgene, sørg for at løget ikke falder fra hinanden, og kog dem møre ved svag varme i let saltet vand. Resten af ingredienserne kommes i en gryde og varmes let indtil honningen er smeltet helt. Hæld marinaden over løgene og opbevar i køleskabet min. et døgn inden de er klar til brug.

Svinebryst:

Soignér brystet og kom det i en ovnfast fad med låg. Tilsæt urter, grøntsager, øl, æblejuice og æblecidereddike. Kom låget på og sæt det i ovnen. Tænd ovnen på 80°C og lad det stå og hygge sig i ca. 15 timer.

 

Dag 2:

Svinebryst og sauce:

Svinebrystet tages ud af ovnen, sørg for at det er smør-mørt, dvs. at man en gaffel kan gå lige igennem. Sæt brystet i køleskabet under pres, så det bliver så fladt som muligt. Braisérlagen koges ind sammen med hønsefonden til en tyk glace, der monteres med smørret lige inden servering. Inden servering tages svinebrystet ud af køleskabet og skære i kvadrater, én pr. mand, og steges på alle sider så den får en flot farve, og til sidst steges den med sværen nedad til den er sprød og stykket er gennemvarmt (Jeg havde svært ved at få sværen sprød, så den fik en hurtig tur under grillen).

Brændte løg:

Pil løgene, men tag ikke enderne af, da løget skal hænge sammen. Halver løgene vertikalt, og brænd løgene på skærefladen i en anelse olie. Køl løgene af, og skil dem ad i små fine både. Kort inden servering dampes de møre i vand, smør og salt. Kom også de spæde forårsløg i denne gryde. De skal kun have ca 3 min, da de gerne må have en anelse bid.

Anret det hele på lune tallerkener og pynt med brøndkarse.

Advertisements
Tagged with: , , ,
Lagt i Dyr på fire ben, Hovedret
5 comments on “BRAISERET SVINEBRYST m. ØLSYLTEDE LØG, BRÆNDTE LØG, DAMPEDE SPÆDE FORÅRSLØG OG BIRKESAUCE. Herremiddag del IV.
  1. Jimmi siger:

    Ok – du kan sgu lave mad! Og typisk med gourmetretter, at der altid skal bruges rigeligt smør. Dét med svinebrystet må jeg prøve.

  2. Den Sorte Hummer siger:

    Tak skal du have Jimmi….. Har aldrig hørt om noget der er blevet ødelagt af for meget smør 😉

  3. foodfanatic siger:

    Kære Michael
    Wauw, tænderne løb i vand, da jeg faldt over dit indlæg om denne ret. Kan man mon bruge andre øl?
    Kh Nadia

  4. Den Sorte Hummer siger:

    Hej Nadia
    Man kan helt sikkert bruge andre øl, måske andre “forårsøl”. Må indrømme at jeg lige tog Birkebryggen fordi den stod i skabet, og så syntes jeg den passede perfekt til forårstemaet.
    Kh
    Michael

  5. gastromad siger:

    Super lækkert Michael. Rigtig god ide med ølsyltede løg :-). Ang. Nadias spørgsmål har jeg lavet braiseret svinekæber, hvor jeg brugte en forårsøl, en hvede type, der blev for bitter efter min smag. Personligt holder jeg mig mere til Stout eller Ale.
    /Søren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: