RABARBERKOMPOT, SAT FLØDE, PORCHEREDE RABARBER, RABARBERSORBET OG KNAS. Herremiddag del IV.

Rabarberkompot – Sat Fløde – Porcherede Rabarber – Rabarbersorbet – Knas

Rabarbersæsonen er alt for kort og da det er en af mine yndlingsspiser skal sæsonen udnyttes til fulde. Her forenes tre forskellige tilberedninger af den sarte grøntsag i en dessert jeg har arbejdet en del på, men er stadig ikke helt tilfreds med den. Så gode råd og kommentarer er meget velkomne.

Rabarberkompot:

1 kg rabarber – så er der også ekstra 🙂

500g sukker

2 vaniljestænger

Rens rabarberne, og skær dem i 3cm lange stykker. Bland dem med sukker og kornene fra vaniljestangen i en bradepande. Bag dem i ovnen ved 200°C til de er møre, men ikke udkogte. Det tager ca. 20 min. Hæld dem på steriliserede patentglas.

 

Rabarbersorbet:

1kg rabarber – så er der igen ekstra 🙂

400g sukker

½l vand

2 spsk glukose

1 spsk vaniljeekstrakt eller 1 stang vanilje

Rens rabarberne, og skær dem i stykker. Bland dem med sukker, glukose, vand og vanilje i en gryde og varm langsomt op. Fjern skum og urenheder når det koger. Kog ved svag varme i ca 10 min til rabarberne er helt møre. Lad det stå og trække i ca 20 min. Si saften, meget gerne i et stykke bomuldslærred, så saften bliver helt klar. Køl saften helt af. Hvis du er så heldig at have en ismaskine kan saften køres til sorbet, men hvis ikke flydes saften i en frysepose og placeres i fryseren. Den skal så masseres hver 20.-30. min indtil den er frossen. Husk den nu – ellers får du bare én kæmpe blok frossen saft, og ikke en lækker blød sorbet.

 

Porcherede rabarber:

4 stængler rabarber

1 dl rabarbersaft fra sorbeten

Rens rabarberne og skær dem i ca. 8cm lange stykker. Hvis du har en vakuumpakker, pakkes stykkerne med rabarbersaften. Eller kommes de to ting i en frysepose, lægges i ét lag, og så suges luften ud. Posen kommes i en gryde og tilberedes ved 65-70°C i en halv time, til de er møre, men stadig meget faste. Herefter køles de ned.

 

Knas:

Knuste kammerjunker – eller andet der er sødt og knasende J

 

Sat fløde:

750ml fløde

3 blade husblas.

Udblød husblassen i koldt vand og varm forsigtigt fløden op. Når den bobler forsigtigt, tages den af varmen og husblassen smeltes heri. Si væsken, afkøl den til den er lun men endnu ikke sat. Du er nu klar til at samle desserten.

 

Placér lidt rabarberkompot i bunden af din serveringsskål/tallerken og kom forsigtigt den fløden henover til kompotten er dækket. Placer skålene i køleskabet til du er klar til servering.

Drys de knuste kammerjunker over den satte fløde og placer de porcherede rabarber og en kugle rabarbersorbet ovenpå. Server straks.

Jeg undskylder det lidt dårlige billede, og at der ikke er flere, men det var blevet sent, mørkt og de tomme vinflasker hobede sig op :-).

 

 

Reklamer
Tagged with: , , , , ,
Lagt i Desserter
One comment on “RABARBERKOMPOT, SAT FLØDE, PORCHEREDE RABARBER, RABARBERSORBET OG KNAS. Herremiddag del IV.
  1. I received that which you mean, regards for adding.Woh I am just
    thankful to obtain this brilliant site through google.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: